Zöldhulladék apritékolása


A Compostal Kft. vállalja a hulladékok helyszíni, vagy a telephelyén történő aprítási feladatait.

A gallyak, zöldhulladékok aprítása révén tudunk a komposztáláshoz szükséges struktúraanyagot kialakítani. Az aprítékolt és kevert hulladékokat prizmába rakva, megfelelő nedvességtartalom mellett beindul a komposztálódás biológiai folyamata. Az aprítékolt fahulladék nélkülözhetetlen struktúraadalék a szennyvíziszapok komposztálásához.

Vállalkozásunk ebben kíván segíteni Önöknek.

Az optimális aprítást csak kalapácsos rendszerű aprítékoló géppel lehet elérni. Ezek a gépek magas áruk miatt nehezen elérhetők, nagy teljesítményük miatt kisebb telepek nem tudják kihasználni.

Aprító gép adatai:

willibald aprítógép

Willibald MZA 2500

motor teljesítmény: 280 PS/206 KW

méret: 1070 x 250 x 380 cm

beadagolható legnagyobb átm.: 35 cm

teljesítmény: 60 m3 /h berakott mennyiség.

adagolás: homlokrakodó gép segítségével

szállítás: Vontatható vázra szerelve.

Alkalmazás: Gallyak, irtások, fák, kaszálék, zöld hulladékok, biohulladék, gyümölcs és zöldség rekesz, konzervipari melléktermékek, fakéreg állítható frakciójú biztonságos aprítása.

Komposzt rostálása


Az érési folyamat végeztével még mindig maradnak olyan nagyobb darabok a komposztban, melyek nem bomlottak le, ezért használat előtt át kell azt rostálnunk.

A rostamaradékot fel lehet használni az újabb prizma felrakásakor.

A kirostált, kész komposztot zsákolhatjuk, értékesíthetjük, vagy kihelyezhetjük mezőgazdasági területre (a megfelelő engedélyek birtokában).

komposzt rostálás